SEO uitbesteden aan Studio Schultz?

Wil je een top positie bereiken in de gratis zoekresultaten van Google?

Wil jij ook zo hoog mogelijk in de organische (gratis) zoekresultaten van Google gevonden worden? Of ambieer je zelfs om bovenaan in de zoekresultaten van Google te komen?

Logisch! Iedereen wil met zijn/haar website gevonden worden in Google en het liefst zo hoog mogelijk. Of het haalbaar is om op de nummer 1 positie terecht te komen, hangt van veel verschillende factoren af en is in sommige gevallen helaas niet mogelijk. Maar hoger scoren in de gratis zoekresultaten van zoekmachine Google zeker wel!

SEO uitbesteden aan Studio Schultz?

Wil je een top positie bereiken in de gratis zoekresultaten van Google?

Wil jij ook zo hoog mogelijk in de organische (gratis) zoekresultaten van Google gevonden worden? Of ambieer je zelfs om bovenaan in de zoekresultaten van Google te komen?

Logisch! Iedereen wil met zijn/haar website gevonden worden in Google en het liefst zo hoog mogelijk. Of het haalbaar is om op de nummer 1 positie terecht te komen, hangt van veel verschillende factoren af en is in sommige gevallen helaas niet mogelijk. Maar hoger scoren in de gratis zoekresultaten van zoekmachine Google zeker wel!

Ontwerp zonder titel (11)

Hoe bereik je een hoge positie in de gratis zoekresultaten van Google?

Ik overdrijf niet als ik zeg dat elke webdesign klant mij heeft gevraagd of ik er ook voor zorg dat de website gevonden wordt in Google en wat er gedaan moet worden om hoger in de resultaten te komen.

Omdat deze vraag mij zo vaak werd gesteld, ben ik mij gaan verdiepen in SEO. Want hoe kom je nu hoger in die gratis zoekresultaten?

Om goed of zo hoog mogelijk te scoren in Google is het van belang dat je kijkt naar:

 • De technische SEO (de techniek achter jouw website)
 • Content (zowel teksten als afbeeldingen)
 • Jouw Autoriteit (word je veel genoemd? Bied je waarde?)

Door je in de basis al te richten op bovenstaande SEO pijlers is het mogelijk om hoger te scoren. En ik weet zeker dat jij dat wilt. Anders zat je nu niet op mijn SEO pagina.

Wil je zelf aan de slag met het de zoekmachine optimalisatie?

Renate Schultz - Webdesign & SEO Wist je datjes Google

Wist je dat...

 • Google meer dan 3,5 miljard zoekopdrachten per dag verwerkt?
 • 84% van de gebruikers Google 3 keer per dag of vaker gebruikt?
 • 90% van de gebruikers klikt op de eerste zoekresultaten in Google?
 • 23% van alle websitebezoeken start vanuit een zoekmachine als Google?
 • Google de grootste en populairste zoekmachine ter wereld is?

Deze info heb ik natuurlijk gevonden door te Googlen 🙂

Hoe ziet het SEO traject eruit?

Let op: alleen als onderdeel van webdesign Goud

We starten ons traject altijd met een kennismaking. Als het klikt en we zien een samenwerking zitten, dan plannen we een kick-off in. Deze kick-off zorgt ervoor dat we samen een vliegende start kunnen maken!

Heb je naast de kick-off behoefte aan een contentsessie (ook wel UX-sessie of strategiesessie genoemd)? Kijk hier voor alle info.

Als webdesigner kan ik pas aan de slag met het ontwerp, als ik alle content en afbeeldingen ontvangen heb. Op basis van alle teksten en foto's, maak ik één mooi en duidelijk geheel.

Voor de beste start van jouw content creatie, start ik in deze fase al met het zoekwoordenonderzoek. Samen bepalen we jouw focus zoekwoorden en gaan we na welke zoekwoorden relevant zijn en welke gebruikt worden door jouw concurrenten. 

Daarna pakken we snel door het met SEO proof maken van de content. Je kan zelf jouw teksten aanleveren en mij jouw teksten op SEO vlak te laten reviewen. Je ontvangt van mij een handig format hiervoor.

Wil aanvullend je SEO content creatie helemaal uitbesteden aan mij? Dat kan! Neem dan contact met mij op. (optioneel)

Nu we de look and feel bepaald hebben van jouw website, ga ik aan de slag met de techniek. Het is heel belangrijk dat de techniek goed staat voor jouw vindbaarheid. Ik start met het installeren van WordPress, het thema, de builder en belangrijke (betaalde) plug-ins, zoals onder andere Yoast. Dé SEO plug-in. We willen tenslotte dat de basis van jouw website staat als een huis. Veilig, snel en functioneel.

Ook zorg ik in deze fase voor het koppelen van Google Analytics en Google Search Console. 

Daarna verder met het design; deze wordt volledig from scratch opgebouwd, geen templates of standaard pagina's. Want one size fits...nobody!

Het is heel belangrijk dat alles voor livegang grondig getest wordt. Niet alleen jouw website moet goed functioneren, ook jouw vindbaarheid moet goed zijn. Ik zorg er voor dat je gevonden wordt in Google en ook nog eens met de juiste omschrijvingen door de Meta Titel en Meta omschrijving in te voeren voor elke webpagina. 

Hoera, je website is live! De eerste 4 weken na livegang monitor ik alle resultaten op SEO vlak. Aan het eind van deze 4 weken krijg je een rapport. Wil je aan het eind van de nazorgperiode beheer op SEO vlak bij mij afnemen? Dat kan! (scroll even verder voor de mogelijkheden) 

"Wat kost het om goed vindbaar te zijn én te blijven?"

Dit is een van de meest gestelde vragen en niet zo eenvoudig te beantwoorden.

Geen SEO beheer traject is namelijk hetzelfde, daarom maak ik altijd een offerte op maat op basis van jouw wensen en ideeën. Hieronder vind je een overzicht van de opties met een prijsindicatie.

Voor onderstaande opties geldt wel dat ik jouw website heb gemaakt. Heb ik jouw website niet gemaakt maar sta je te springen om SEO ondersteuning? Stuur mij dan een berichtje om te zien of ik je kan helpen.

SEO beheer - Goud

v.a. € 349,- per maand
 • Laat jouw website een goede positie behalen en houden
 • 1:1 begeleiding
 • Tips & Adviezen over het doorvoeren van verbeteringen (ik voer ze voor je uit)
 • Content creatie en optimalisatie
 • Maandelijkse rapportage
 • 4 uur per maand
 • Minimaal 3 maanden

SEO beheer - Zilver

v.a. €199,- per maand
 • Laat jouw website groeien & krijg controle over jouw vindbaarheid
 • 1:1 begeleiding
 • Tips & Adviezen over het doorvoeren van verbeteringen (die voer je zelf uit)
 • Maandelijkse rapportage
 • 2 uur per maand
 • Minimaal 3 maanden

Eerste hulp bij SEO:
Schakel mij in als SEO bureau en profiteer van mijn SEO kennis!

Jij hebt geen zin en/of tijd om je zelf te verdiepen in SEO. Je besteed dit liever uit, zodat jij je kunt focussen op jouw business en klanten. Iets waar je namelijk wel blij van wordt. SEO is voor jou een beetje een gedoetje en komt er 'ook nog even' bij.

Waarom zou je kiezen voor Studio Schultz?

Zij vertellen het jou...

Petra
Petra
17/02/2023
Met de nieuwe foto's die we hadden laten maken van onze nieuwe praktijksamenstelling, wilden we ook graag een nieuwe website. Renate heeft hier met veel geduld en aandacht aan gewerkt. Elk detail wat we aangepast wilden, werd geduldig op gereageerd en vlot bijgewerkt. Er was een fijne communicatie onderling. Het was een hele bevalling 😉 Maar met een prachtig kindje (de website) als resultaat! Heel blij mee. Dankjewel!!
pauline waals
pauline waals
30/01/2023
Toen ik even helemaal overhoop zat met mijn oude website was Renate daar. Vanaf het begin een super klik, mooie plannen en ideeën en vooral bij iedere stap heeft ze mij gerustgesteld: Nu komt het echt goed! En hoe! Mega trots op het eindresultaat! Het hele proces was een feestje!
Ariana Madani
Ariana Madani
19/01/2023
Renate is een enthousiaste, goed meedenkende designer. We zijn ontzettend blij dat we samen met haar onze nieuwe website hebben kunnen bedenken. Ze denkt mee over oplossingen en onze website straalt precies uit wat we wilden bereiken!
Tessa
Tessa
11/12/2022
Superblij met de website die Renate heeft gemaakt voor Buis Nalatenschappen! Eerlijk gezegd, ik was eigenlijk op zoek naar ´een klein beetje hulp´ omdat ik dacht dat ik het verder zelf wel kon. Na een heel prettig gesprek met Renate toch voor het grotere geheel gegaan. En wat ben ik daar blij mee! Zelf was het wellicht gelukt iets neer te zetten maar zeker niet zoals het nu staat en daarmee zoals ik het voor ogen had! En dat ook nog eens in een korte tijd. Renate denkt heel goed mee, is creatief en begreep steeds wat ik bedoelde. En hoewel ik zelf wel eens moe werd van mij wijzigingen leek Renate daar helemaal geen last van te hebben. Alles stond binnen no time gewijzigd. Om een lang verhaal kort te maken;): Renate is creatief, wil het beste voor jou en je onderneming, denkt hierin mee, communiceert heel prettig en reageert snel. Een aanrader!
Steffie Roelofs
Steffie Roelofs
01/11/2022
Wat een fijne ervaring! Het is prachtig om te ervaren dat Renate echt heel goed naar je kijkt en luistert. Ik vind het zo bijzonder dat door middel van onze gesprekken, een logo en een huisstijl is ontworpen die op alle gebieden helemaal bij mij past. Ik voelde me betrokken, gehoord en ik ben meer dan tevreden met het prachtige eindresultaat!!! Een dikke aanrader!
Sjoerd Blom
Sjoerd Blom
20/10/2022
Renate wil begrijpen wat wij voor bedrijf zijn, wat heeft geresulteerd in een uniek en passend logo en website. Vooral tevreden over het korte schakelen en helderheid in de stappen om tot livegang te komen. Voor startende kleine ondernemingen een absolute aanrader!
Happy Rich Millennial
Happy Rich Millennial
15/08/2022
Heel blij met Renate's hulp voor het verbeteren van mijn website! Snel, zelf meedenkend en duidelijke communicatie!
Yvonne De Wit
Yvonne De Wit
07/08/2022
Renate heeft voor mij de nieuwe website voor Villa Fridhem ontwikkelt en ontworpen. Ook heeft zij een nieuwe huisstijl en logo gemaakt. Renate is super creatief, geduldig en maakt echt hele mooie dingen. Zij geeft je het gevoel dat het echt belangrijk voor haar is dat je helemaal tevreden bent, waardoor zij uiteindelijk een perfect en passend resultaat creëert. Ik kan Renate aan iedereen aanraden!
Renske Otten
Renske Otten
23/06/2022
Het is geweldig! We hebben een prachtige website door de super goede inzet van Renate. Een zeer professionele webdesigner. Ze heeft ons enorm geholpen en stond ieder moment voor ons klaar. Gaf goede tips en herinnerde ons aan zaken waar we nog over na moesten denken of op terug moesten komen. Heel overzichtelijk en niks is haar teveel moeite. Ze leidt je stap voor stap van het begin (kiezen van kleuren en lettertypes) naar het einde van het hele proces. Iedere wijziging kan weer worden doorgevoerd. Ook al twijfel je later weer over je eerst gekozen kleuren… Renate staat voor je klaar. Práchtig is het geworden! #prutenrouge
Bibi Schultz
Bibi Schultz
21/06/2022
Super blij met de snelle service. Prachtig logo. Trots op mijn schoondochter. Topper.

Veelgestelde vragen - SEO